top of page
piros_alma_kor.png

Kóstold meg
cidereinket

birsalma_kor.png

Rólunk

Kárpátoknak fenyvesekkel vadregényes tájai által körülzárt medencénk kétséget kizáróan remek termőföld mindenféle gyümölcsnek - így az almának is. Mivel a belőle nyerhető lében található cukor, értetlenül álltunk a tény előtt: nincs széles körű társadalmi összefogás, akarat, szándék, stb. a jó ivású alkohollá formálásának ügyében.

 

Elhatározásunk szerint csapatunk betölti a tátongó űrt. Alkalmas módnak a pezsgő almabor, divatos nevén a Cider készítése tűnik. Pontosabban a teljes mértékben hazai, lokál, nemzeti almabor feltalálása, avagy újra-felfedezése.

 

Szeretettel invitálunk minden érdeklődőt: kísérje figyelemmel missziónkat, ismerjen meg velünk új ízeket, gyűjtsön autentikus élményeket a magyar ciderek világában!

Rólunk
k1 almas
almas_hatter_para_v3.png

K1 Almás cider

A mi verziónk a desszertalmákból készülő ciderre. Gyümölcsös, száraz, jó ivású.
Téli estéken a karácsonyi fűszerek remek kiegészítője, nyáron – akár tört jégen - igazi elegáns frissítő.

0,75l palack - 3500 Ft (4 667 Ft / 1l)

k1_cube_render_v1.png
birs_hatter_para_v2.png
k2_cube_render_v1.png

K2 Birses cider

Ebbe a tételbe birsalma is került, a desszertalmákból hiányzó tannin,
komplexitás hozzáadására.
A birsre jellemző erőteljes rózsás, virágos fűszeres aroma illatban is jelen van.

A két tétel közül a karakteresebb, elegáns,

de továbbra is könnyed, friss ital.

0,75l palack - 3500 Ft (4 667 Ft / 1l)

k2 birses

Borászat

A cidereink kizárólag friss szedésű, egészséges magyar almából készülnek.

 

Ahhoz, hogy az alkohol, a savak és az aromák egyensúlyban
lehessenek, különböző fajtákat házasítunk.

A frissen szedett gyümölcsöt mosás után aprítjuk, majd a lét préseljük.
Ezután a mustot rozsdamentes acél tartályokban természetes cider élesztőkkel irányítottan erjesztjük.

A száraz, csendes almabort palackozás előtt újra oltjuk, így érjük el a palackerjesztés után a kívánt természetes szénsavasságot.

Borászat
bottom of page